72642736-NNEjq

PM och Startlista

PM och Startlista

Länk till startlista:

PM:

Ett stort tack till Mårten Björnsson som kom med idén om en swimrun tävling längs Bjäre kusten!
Mårten togs ifrån oss i januari när han var ute och kiteade i Laholmsbukten! Men han kommer hålla ett vakande öga över er alla!
Var rädda om vår unika natur så Länsstyrelsen kommer ge sitt godkännande igen till 2019 och visa hänsyn till besökarna i Norrvikensträdgård som betalar entré för att njuta av den sagolika trädgården! Så får vi springa där igenom 2019 med!
Läs noga igenom och väl mött den 25/8!
Start
Starten går från Hotell Rivierastrand, Båstad kl 11:00
OBSERVERA att bussarna lämnar Torekov hamnplan kl 10:00!!!
Se bifogad karta!
 
Parkering:

Det finns en stor parkering intill småbåtshamnen i Torekov, se bifogad karta. I deltagarkuvert finner ni en parkeringsbiljett, placera den väl synlig i framrutan på er bil. Det är Båstad kommun som sponsrar alla deltagare med att ge er gratis parkering!

Deltagarkuvert:
På Torekovs turistbyrå, se karta, hämtar ni ert deltagarkuvert med chip och badmössa samt nummerväst. Nummerväst och chip bärs av samma person! Chipen sätts på utsidan av ankeln med ett band av neoprene.
  
Både chip och neopreneband och nummerväst måste återlämnas efter målgång, i annat fall tar vi ut en avgift om 200 kr.
I deltagarkuvertet finns även en markering med ert startnummer på, att sätta fast på er väska.
Ni kan hämta ert deltagarkuvert från och med fredagen den 24e. Turistbyrån är öppen från kl. 11.00–18.00. Lördagen från kl. 08:00. Deltagarkuvert ska vara avhämtade senast kl. 09:30!

Buss/väskförvaring:
I år blir det Bergkvara buss som kommer köra er till Båstad. Väl vid start kommer ni ha ca 30 min på er att värma upp och förbereda er.
Inne på hotellet finns det toaletter. In genom entrén, upp för en trappa till höger sen ner för en trappa.
Vid starten kommer det stå en vit lastbil. Där lämnar ni er uppmärkta väska. Väskan finns sedan att hämta vid målområdet, se bifogad karta.

Startområde:
Starten sker vid Hotell Riviera strand kl 11.00.
 
Banan
Banan kommer bara vara markerad med ett fåtal skyltar och det är där man inte naturligt följer kusten, på dessa skyltar står det ”spring”.
Vid i och uppgång från havet kommer det finnas beachflaggor, med våra olika sponsorer på!
Ni kommer korsa Kattviksvägen vid 4 tillfällen! Var uppmärksam på bilar! Vanliga trafikregler gäller! Spring på vänster sida av vägen!
VISA HÄNSYN TILL BESÖKARNA I NORRVIKENS TRÄDGÅRD, så får vi springa därigenom till nästa år igen!
Där är tre lite längre simningar (ca.800m) på dessa sträckor kommer bojar sättas ut för att markera banan. Ni behöver INTE simma om en viss sida av dem, de är endast där för att markera var bana går.
På naturreservatet som följer efter Kattvik kommer INGA markeringar att finnas, regler från Länsstyrelsen. De tre simningarna som är längs med naturreservatet kommer markeras med beachflaggor, håll utkik efter dem! På löpningen kommer ni följa Skåneledens orangefärgade markering efter det ni har passerat vätskestationen vid Hov hallar. I Torekov kommer ni följa ”spring” skyltar igenom hamnen och vidare mot Christopher barfoths gata som sen blir Lundstens gata mot sista simningen Ydrehall.
Var rädda om vår unika natur! Skor med spikar är inte tillåtet! Skräpa inte ner!

Säkerhet/sjukvård:
Sjukvårdare kommer finnas på plats i Torekov. Vid varje simsträcka finns en funktionär som kan hjälpa er att kontakata sjukvårdare.
Vid de tre längre simsträckorna har vi funktionärer även på vattnet. Spirit event finns på plats med gummibåtar vid hamnen i Båstad och vid Hovs hallar. Vid Råled hamn finns Ulrika i kajak. Övriga simsträckor kommer det finnas funktionärer på land.
Tänk på att ni deltar på egen risk, sätt alltid säkerhet först och hjälp varandra!

Mål:
Mål är uppe på morgonbryggan! Detta innebär att ni inte har gått i mål förens båda två har stigit upp på bryggan och passerat tidtagarmattan som läser av chippet!
Chip och nummerväst samlas in vid målet.
Efter målgång bjuds det på en medelhavsbulle från från Bageriet.se, med conjaksmedvurst från Hebrleins.se och Comsopolitansallat från grönsaksodlare Stefan Olsson i Grevie. Äpple från Kattviks fruktodling och dricka från Vegoflund.se!

Tidtagning/resultat:
Tidtagning sker med hjälp av chip. Talkto timing hjälper oss med tidtagning. Resultatet kommer finnas ute på hemsidan så fort det är klart.

Speaker
Christian Harkness kommer finnas på plats och refererar tävlingen.

Publik
Publik följer tävlingen bäst ifrån Kattviks hamn, där det dessutom finns ett litet café som säljer våfflor.
https://www.facebook.com/Kattviks-caf%C3%A9-425906107587323/
Efter Kattvik kör man upp för backen mot Hovs hallar och går stigen ner mot havet där simmarna kommer upp. Här behövs det peppning! De har precis avklarat banans förmodligen tuffaste simning och ska bestiga urberget Hovs hallar! Även här finns det möjlighet att köpa något att äta för de som vill, samt toalett!
https://www.hovshallar.com/
I Torekov kan man följa dem vid näst sista simsträckan som går från badbryggan på stranden norr om hamnen till piren. Sen när de springer genom byn, Christopher barfoths gata och vidare Lundstens gata mot sista simningen Ydrehall mot målet på Morgonbryggan.

Vätskestationer
Innan den fjärde simningen kommer det finnas vatten, bananer och eat natural bars.
Efter den femte simningen ska ni bestiga urberget Hovs hallar, när ni kommer upp till en bilparkering bjuds på samma sak.
Där kommer ni få en mellantid.
Efter näst sista simningen springer ni igenom Torekov och där kommer det serveras vatten!

Vattentemperatur
Vattentemperaturen publiceras dagen innan på hemsidan och Facebook.
 https://www.facebook.com/torekovopenwater/.
Aktuella strömmar ser man bäst på ;
http://www.dmi.dk/hav/udsigter/havprognoser/#kattegat

Prisutdelning:
Prisutdelning sker kl. 16:00
De tre första i tävlingsklass dam-/herr- och mixklass.
Prisutdelare är Erik Björnsson, bror till Mårten Björnsson, som var initiativtagare till denna swimrun tävling!

Fotograf
Det kommer finnas en fotograf, Peter Stenhotten, på plats under hela tävlingen. Bilderna publiceras på hemsidan och facebook samt användas i reklam. Fotografen har fullständiga rättigheter till bilderna. Email till Peter; peter@stenhotten.se
 
Cut off time och Sista målgång:

Man måste passera Hovs hallar senast kl 14:00 för att få fortsätta. Gör man inte det får man skjuts av funktionärerna tillbaka. Vi stänger mål kl. 16:00!

Toaletter och dusch: Finns i hamnen se karta.

 
Lycka till och väl mött till premiären av Torekov swimrun!
Emma, IS GÖTA Triathlon och Torekov by
Swimalon erbjuder er möjlighet att köpa Safe Sea som är ett skydd mot brännmaneter;
http://swimalong.se/torekov-swimrun-och-open-water-2018/
Stort tack till alla sponsorer som gör det möjligt för oss att hålla deltagaravgiften nere!