72642736-NNEjq

Inför ditt lopp

Sailfish demo och öppet vatten träning

Fredagen den 28/8 från kl. 17.00-18.30 kommer Peter Pettersson finnas på plats vid morgonbryggan i Torekov med hela Sailfish våtdräkts sortiment. olanderswim
Peter kommer även ha med sig SaferSwimmer bojar till Torekov open water special pris, 300 kr.
 
Peter kommer även hålla ett kort träningspass med start kl 17.30. Gratis för alla!

Under lördagens swimrun tävling kommer han finnas på plats från kl 13.00-17.00
På söndagen finns han från kl 08.00-13.00

Peter har simmat Torekov open water flera gånger och delar gärna med sig av sina erfarenheter.
Peter simmar för SKLaxen i Halmstad. Han har haft landslagsuppdrag på 70-talet. Utbildad specialidrottslärare (simning) -86. Idag simskolesamordnare i Halmstad kommun.

Att tänka på: Simning i öppet vatten skiljer sig från bassäng. Förebered dig väl inför din start! Självklart måste du kunna simma, och klarar du 1 500 meter bröstsim är du utan tvekan redo för ett swimrun. Men kan du crawla underlättar det mycket. Många blir avskräckta av simsträckorna, men man bör ha i åtanke att våtdräkten och eventuella flythjälpmedel ger dig otroligt mycket flytkraft jämfört med vanliga badkläder. 

 

Det finns inga fastslagna regler för sporten Swimrun. De varierar från lopp till lopp, men det finns några ofta förekommande regler. Dels tävlar man oftast i par eller i ett lag, för att öka säkerheten på framförallt simsträckorna. Varje lag som deltar måste hålla ihop och får aldrig vara längre än 10-15 meter ifrån varandra. En vanlig regel brukar också vara att all utrustning som man startar loppet med också måste vara med när man korsar mållinjen, du kan alltså inte starta loppet med ett par simfötter och sedan slänga dem halvvägs. En självklar regel är också att man hjälper andra deltagare om någon är skadad. Att bära våtdräkt som täcker axlarna och går ned till knät är ofta ett krav. Nu finns det många våtdräkter som är framtagna speciellt för swimrun. 
http://www.olanderswim.se/sok/swimrun