72642736-NNEjq

Inför ditt lopp

Att tänka på: Simning i öppet vatten skiljer sig från bassäng. Förebered dig väl inför din start! Självklart måste du kunna simma, och klarar du 1 500 meter bröstsim är du utan tvekan redo för ett swimrun. Men kan du crawla underlättar det mycket. Många blir avskräckta av simsträckorna, men man bör ha i åtanke att våtdräkten och eventuella flythjälpmedel ger dig otroligt mycket flytkraft jämfört med vanliga badkläder. 

 

Det finns inga fastslagna regler för sporten Swimrun. De varierar från lopp till lopp, men det finns några ofta förekommande regler. Dels tävlar man oftast i par eller i ett lag, för att öka säkerheten på framförallt simsträckorna. Varje lag som deltar måste hålla ihop och får aldrig vara längre än 10-15 meter ifrån varandra. En vanlig regel brukar också vara att all utrustning som man startar loppet med också måste vara med när man korsar mållinjen, du kan alltså inte starta loppet med ett par simfötter och sedan slänga dem halvvägs. En självklar regel är också att man hjälper andra deltagare om någon är skadad. Att bära våtdräkt som täcker axlarna och går ned till knät är ofta ett krav. Nu finns det många våtdräkter som är framtagna speciellt för swimrun. 
http://www.olanderswim.se

Swimrun träning i juli datum kommer inom kort

Välkommen att komma och träna ihop i sommar!
Magnus Eriksson kommer visa er banan, han har kört Torekov swimrun alla år!
Alla är hjärtligt välkomna nybörjare som proffs, vi delar in oss i gruopper.
 start vid Hotell Riviera strand
 start Kattviks hamn'
 Start parkeringen vid Norrebrohamn.

Vid dessa tre tillfällen kommer vi köra igenom hela banan på tre träningar. Tre löpningar + tre simningar per tillfälle. Det blir ungefär 13 km löpning och 1500 simning per tillfälle.
Vi tar oss tar sig tillbaka till där man startar.
För de som känner att det kan bli lite långt att både springa och simma tillbaka, kan man välja att bara springa tillbaka eller tar en av simningarna. 
Träningen är gratis men ni måste anmäla er till Magnus; magnus.domsten@gmail.com