72642736-NNEjq

Inför ditt lopp

Att tänka på: Simning i öppet vatten skiljer sig från bassäng. Förebered dig väl inför din start! Självklart måste du kunna simma, och klarar du 1 500 meter bröstsim är du utan tvekan redo för ett swimrun. Men kan du crawla underlättar det mycket. Många blir avskräckta av simsträckorna, men man bör ha i åtanke att våtdräkten och eventuella flythjälpmedel ger dig otroligt mycket flytkraft jämfört med vanliga badkläder. 

 

Det finns inga fastslagna regler för sporten Swimrun. De varierar från lopp till lopp, men det finns några ofta förekommande regler. Dels tävlar man oftast i par eller i ett lag, för att öka säkerheten på framförallt simsträckorna. Varje lag som deltar måste hålla ihop och får aldrig vara längre än 10-15 meter ifrån varandra. En vanlig regel brukar också vara att all utrustning som man startar loppet med också måste vara med när man korsar mållinjen, du kan alltså inte starta loppet med ett par simfötter och sedan slänga dem halvvägs. En självklar regel är också att man hjälper andra deltagare om någon är skadad. Att bära våtdräkt som täcker axlarna och går ned till knät är ofta ett krav. Nu finns det många våtdräkter som är framtagna speciellt för swimrun. 
http://www.olanderswim.se/sok/swimrun

Swimrun-
träning tisdag den 19 juli kl 18.00

Vi samlas vid morgonbryggan i Torekov kl 18.00 och följer kusten.
Jonas Rylander, styrelseledmaot i Svenska triathlon förbundet, kommer vara er coach! Jonas har kört Torekov swirun flertalet gången och är en erfaren triathlet!
Träningen anpassas efter gruppen, ni som är duktiga kommer tillbaka och möter upp, och simmar lite längre simsträckor!
För er som inte kan springa kommer även simcoach Peter Pettersson vara på plats och erbjuda öppet vattensimträning. Peter har simmat Torekov open water flertalet gånger och kommer hjälpa er med navigering i öppet hav! 

Träningen är gratis, men föranmäaln krävs, smsa Emma på 0702808564!

Varmt välkomna till en kväll längs Bjärekusten!