72642736-NNEjq

Inför ditt lopp

Swimrun träning varje torsdag i juli!

Swimrun är en snabbt växande sport som går ut på att springa och simma ett antal sträckor, utan att stanna emellan.
Vill du testa på eller är du redan inbiten och vill utmanana dig själv, träffa likasinnadde och ha en härlig kväll på Bjäre. Då får ni komma till Morgonbryggan i Torekov. Där kommer vi under varje torsdag i juli (1, 8, 15, 22 och 29 juli)  hålla i swimrun träning längs Bjäres vackra kust.
Kl. 17:00 för barn, ungdomar och vuxna som inte vill köra så långt/nybörjare och kl 18:00 för alla andra som inte har något emot att vara ute lite längre. Vi försöker hålla ihop gruppen så de som är duktiga kommer tillbaka och möter upp dem som inte är så snabba. Har du ingen swimrunpartner gör det inget. Alla är välkomna! Träningen är gratis men man måste anmälan sig  till: info@torekovswimrun.se

Den 22 och 29 juli kommer ni också få möjlighet att prova Sailfish våtdräkter och även ett kort öppetattensimpass med Sailfish återförsäljare Peter Pettersson. Han är där från 16:30-17:50 om du vill prova våtdräkt och 18:00 kör han igång öppet vatten simträningen, som håller på i ca 45 min. Gratis för alla som vill hänga på!

Peter har simmat Torekov open water flera gånger och delar gärna med sig av sina erfarenheter.
Peter simmar för SKLaxen i Halmstad. Han har haft landslagsuppdrag på 70-talet. Utbildad specialidrottslärare (simning) -86. Idag simskolesamordnare i Halmstad kommun.

Tider kommer inom kort!

Att tänka på: Simning i öppet vatten skiljer sig från bassäng. Förebered dig väl inför din start! Självklart måste du kunna simma, och klarar du 1 500 meter bröstsim är du utan tvekan redo för ett swimrun. Men kan du crawla underlättar det mycket. Många blir avskräckta av simsträckorna, men man bör ha i åtanke att våtdräkten och eventuella flythjälpmedel ger dig otroligt mycket flytkraft jämfört med vanliga badkläder. 

 

Det finns inga fastslagna regler för sporten Swimrun. De varierar från lopp till lopp, men det finns några ofta förekommande regler. Dels tävlar man oftast i par eller i ett lag, för att öka säkerheten på framförallt simsträckorna. Varje lag som deltar måste hålla ihop och får aldrig vara längre än 10-15 meter ifrån varandra. En vanlig regel brukar också vara att all utrustning som man startar loppet med också måste vara med när man korsar mållinjen, du kan alltså inte starta loppet med ett par simfötter och sedan slänga dem halvvägs. En självklar regel är också att man hjälper andra deltagare om någon är skadad. Att bära våtdräkt som täcker axlarna och går ned till knät är ofta ett krav. Nu finns det många våtdräkter som är framtagna speciellt för swimrun. 
http://www.olanderswim.se/sok/swimrun